Wie geeft de cursus?

De cursus wordt gegeven door Pascale Ossevoort.Pascale zit al meer dan veertig jaar in de paarden en heeft het nodige gezien en geleerd om niet eenzijdig aan de slag te gaan.

Zij is gecertificeerd MMCP (MastersonMethod Certified Practioner) en helpt met deze behandelmethode paarden om zich beter te voelen en door middel van een beter lichaamsgebruik beter te presteren.

Een belangrijk onderdeel van alle consulten zijn de readings met het dier waardoor het gemakkelijker wordt om samen met de eigenaar en andere therapeuten of dierenartsen te werken aan het herstel of verbetering van het paard.

In het verleden heeft zij zich verdiept in paardenshiatsu, paardenacupressuur, Ttouchtechnieken, sportmassage, Emmett for horses, osteopathie en cranio-sacrale technieken. Daarnaast heeft zij verschillende cursussen Equine Nutrition/Paardenvoeding gevolgd aan de Universiteit Edinburgh, aan de UF (Universiteit van Florida) en bij Anivado in Barneveld.

Met al deze kennis kijkt Pascale holistisch bij het behandelen van een paard. Zij staat altijd open voor samenwerking en nieuwe inzichten. Haar doel is het welzijn van alle paarden en pony’s te verbeteren.

Naast het behandelen van paarden geeft ze daarom ook les. Want hoe meer mensen weten hoe eenvoudig je paarden en pony’s kunt helpen, hoe beter het leven van meer paarden en pony’s wordt.