Schrijf je in


voor de cursus

Paardenmassage 2.0 voor ontspannen paarden


bij De Schootse Hoeve in Weelde (B)
op zaterdag 25 september 2021 van 10.00 tot 16.00 uur


De kosten voor de cursus bedragen €117,-.
inclusief reader, koffie/thee en certificaat.


Ik schrijf me direct in

COVID-19 Restricties:
Kan de cursus niet doorgaan vanwege door de overheid ingestelde restricties, dan wordt de cursus uitgesteld naar een latere datum. Kan je dan niet dan zoeken we samen naar een andere oplossing.

 
 


Wil jij jouw paard ook zo ontspannen en gezond zien?

In één dag leer je basistechnieken om dit te bereiken.

Op de cursus Paardenmassage 2.0. leer je namelijk niet alleen eenvoudige sportmassagetechnieken. Je leert ook een aantal acupressuurpunten, shiatsumeridianen, de beginselen van Ttouchmassage en Mastersontechnieken.

Wat leer je:

✔ Voelen hoe het met je paard gaat
✔ Hoe je de gezondheid van je paard kan verbeteren
✔ Massagetechnieken om de doorbloeding en de balans te herstellen
✔ Acupressuur- en shiatsutechnieken om de energie van je paard in gang te zetten
✔ Wat Ttouch, Masterson method en essentiële oliën wel of niet kunnen doen.
✔ Ontspanning te bieden
✔ Wat te doen bij stijve spieren en spijsverteringsproblemen
✔ Massage geven aan drukke en gevoelige paarden
✔ Allerlei tips over voeding en huisvesting
✔ En bovenal hoe het met jou gaat – en wat dat doet voor jouw paard.

Na de cursus kan je jouw paard ontspanning bieden met massagetechnieken en kan je jouw paard helpen met zijn of haar gezondheidsprobleempje of tic.

Het aantal plaatsen is beperkt, zodat er voldoende tijd is om eenieder goed te begeleiden en met de juiste tips en trucks naar huis te sturen.

 

Wie geeft de cursus?

De cursus wordt gegeven door Pascale Ossevoort.Pascale zit al meer dan veertig jaar in de paarden en heeft het nodige gezien en geleerd om niet eenzijdig aan de slag te gaan.

Naast een officieel diploma als shiatsu practitioner voor paarden, heeft zij zich ook verdiept in de acupressuur, Ttouchtechnieken, sportmassage en kneippheilmassage. Daarnaast heeft zij verschillende cursussen Equine Nutrition/Paardenvoeding gevolgd aan de Universiteit Edinborough, aan de Universiteit van Florida en bij Anivado in Barneveld.

Recent heeft zij de opleiding tot MastersonMethod Practioner succesvol afgerond en zij mag zich nu MastersonMethod Certified Practitioner (MMCP) noemen.


Pascale kijkt holistisch bij het behandelen van een paard en staat altijd open voor samenwerking en nieuwe inzichten. Haar doel is om het welzijn van paarden en pony’s te verbeteren.

Daarom geeft zij ook les, want hoe meer mensen weten hoe eenvoudig je paarden en pony’s kan helpen, hoe beter het leven van meer paarden en pony’s wordt.

 

Wat zeggen anderen over deze cursus?

 
 

Kan ik mijn eigen paard meenemen?

We werken met paarden van de locatie. Dit heeft drie voordelen:

  1. Deze paarden/pony’s zijn gewend om in ‘vreemde’ handen te komen en zijn dus over het algemeen rustige, brave paarden.
  2. De paarden en pony's kennen elkaar. Dit brengt rust tijdens de massagesessies.
  3. Door het leren en oefenen op een ‘vreemd’ paard is het achteraf veel gemakkelijker om de oefeningen op jouw paard toe te passen. Daarnaast is het gebleken dat cursisten vaak afgeleid worden door de liefde voor hun paard waardoor ze minder rendement uit de cursus halen.
 
Ik schrijf me in

Op de navolgende pagina word je doorgeleid naar het betaalproces.


COVID-19 Restricties:
Kan de cursus niet doorgaan vanwege door de overheid ingestelde restricties, dan wordt de cursus uitgesteld naar een latere datum. Kan je dan niet dan zoeken we samen naar een andere oplossing.