Schrijf je in

 

voor de cursus

Paardenmassage 2.0 voor ontspannen paarden - de basis

 

bij GoedvoorjePaard in Rucphen (NL)
op zondag 1 september 2024 van 10.00 tot 16.00 uur

 

De kosten voor de cursus bedragen €117,-
inclusief koffie/thee.

Snelle beslissers genieten tot en met woensdag 31 juli 2024 van vroegboekkorting en betalen €97,-.

 


Ik schrijf me direct in

 
 


Wil jij jouw paard ook zo ontspannen en gezond zien?

In één dag leer je basistechnieken om dit te bereiken.

Op de cursus Paardenmassage 2.0. leer je namelijk niet alleen eenvoudige sportmassagetechnieken. Je leert ook een aantal acupressuurpunten, shiatsumeridianen, de beginselen van Ttouchmassage en Mastersontechnieken.

Wat leer je:

✔ Voelen hoe het met je paard gaat
✔ Hoe je de gezondheid van je paard kan verbeteren
✔ Massagetechnieken om de doorbloeding en de balans te herstellen
✔ Acupressuur- en shiatsutechnieken om de energie van je paard in gang te zetten
✔ Wat Ttouch, Masterson method en essentiële oliën wel of niet kunnen doen.
✔ Ontspanning te bieden
✔ Wat te doen bij stijve spieren en spijsverteringsproblemen
✔ Massage geven aan drukke en gevoelige paarden
✔ Allerlei tips over voeding en huisvesting
✔ En bovenal hoe het met jou gaat – en wat dat doet voor jouw paard.

Na de cursus kan je jouw paard ontspanning bieden met massagetechnieken en kan je jouw paard helpen met zijn of haar gezondheidsprobleempje of tic.

Het aantal plaatsen is beperkt, zodat er voldoende tijd is om eenieder goed te begeleiden en met de juiste tips en trucks naar huis te sturen.

 

Wie geeft de cursus?

De cursus wordt gegeven door Pascale Ossevoort.Pascale zit al meer dan veertig jaar in de paarden en heeft het nodige gezien en geleerd om niet eenzijdig aan de slag te gaan.

Zij is gecertificeerd MMCP (MastersonMethod Certified Practioner) en helpt met deze behandelmethode paarden om zich beter te voelen en door middel van een beter lichaamsgebruik beter te presteren.

Een belangrijk onderdeel van alle consulten zijn de readings met het dier waardoor het gemakkelijker wordt om samen met de eigenaar en andere therapeuten of dierenartsen te werken aan het herstel of verbetering van het paard.

In het verleden heeft zij zich verdiept in paardenshiatsu, paardenacupressuur, Ttouchtechnieken, sportmassage, Emmett for horses, osteopathie en cranio-sacrale technieken. Daarnaast heeft zij verschillende cursussen Equine Nutrition/Paardenvoeding gevolgd aan de Universiteit Edinburgh, aan de UF (Universiteit van Florida) en bij Anivado in Barneveld.

Met al deze kennis kijkt Pascale holistisch bij het behandelen van een paard. Zij staat altijd open voor samenwerking en nieuwe inzichten. Haar doel is het welzijn van alle paarden en pony’s te verbeteren.

Naast het behandelen van paarden geeft ze daarom ook les. Want hoe meer mensen weten hoe eenvoudig je paarden en pony’s kunt helpen, hoe beter het leven van meer paarden en pony’s wordt.

 

Wat zeggen anderen over deze cursus?

 
 

Kan ik mijn eigen paard meenemen?

We werken met paarden van de locatie. Dit heeft drie voordelen:

  1. Deze paarden/pony’s zijn gewend om in ‘vreemde’ handen te komen en zijn dus over het algemeen rustige, brave paarden.
  2. De paarden en pony's kennen elkaar. Dit brengt rust tijdens de massagesessies.
  3. Door het leren en oefenen op een ‘vreemd’ paard is het achteraf veel gemakkelijker om de oefeningen op jouw paard toe te passen. Daarnaast is het gebleken dat cursisten vaak afgeleid worden door de liefde voor hun paard waardoor ze minder rendement uit de cursus halen.
 

Ik schrijf me in

Op de navolgende pagina word je doorgeleid naar het betaalproces.