Een van de meest gestelde vragen onder elkaar ontmoetende paardeneigenaars is de vraag: “Waar staat jouw paard?”.

Meestal gaat het de vragende partij niet zozeer om de locatie op zich maar om te weten of het paard in een pensionstal, op een weide, bij een boer of bij je thuis staat. En de naam van de locatie geeft vaak ook al een beoordeling met zich mee.

Is het belangrijk dat jouw paard op een 5-sterren locatie staat? Dat hangt er vanaf wat die 5-sterrenlocatie aan jouw paard en jou biedt. De eisen en wensen van paard en eigenaar kunnen op dat gebied zeker verschillen.

Al wat jouw paard wil is eten, ruimte om te bewegen, vriendjes om zich heen, een droge ondergrond en indien nodig bescherming tegen wind en/of regen.

Als paardeneigenaar willen wij liefst ook een of meerdere rijbakken bij de stalling of dicht bij het bos/zee zijn voor buitenritten, iemand die de mest verwijdert en iemand die de paarden eten geeft en iemand die de paarden regelmatig controleert als wij er niet zijn.

Daarnaast liefst ook plaats voor de stalling van de trailer en een stapmolen, de aanwezigheid van een of meerdere instructrices, een kantine en wasmogelijkheid met warm water, een solarium en 1001 andere zaken.

Als adviseur kijk en denk ik samen met jou mee naar huisvesting, voeding, beweging, socialisatie en gezondheid.

Denk aan vragen zoals:
- Waar kan ik mijn paard het best stallen?
- Is een paddock paradise of weidegang het beste voor mijn paard?
- Hoelang mag mijn paard op de wei?
- Hoe groot moet de stal zijn die ik wil plaatsen voor mijn drie paarden?
- Is het hooi en krachtvoerrantsoen wat mijn paard krijgt op stal genoeg?
- Mijn paard heeft een peesprobleem en staat op de weide. De dierenarts wil dat hij de hele dag op stal staat, kan jij advies geven?
- Hoe kan ik goedkoop een paard houden?
- Wat is er nodig voor een paddock paradise?

Met deze en andere vragen help ik jou graag zodat jij een goede beslissing kunt nemen voor je paard(en) en jezelf.