Mens sana in corpore sano of in het Nederlands: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Met de shiatsu, cranio en Ttouch technieken die ik geleerd heb, behandel ik niet alleen paarden, ik behandel ook ruiters en niet-ruiters.

Samen zetten we met zachte massage het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam aan het werk. Daardoor gaat alles beter stromen en kunnen pijnen verminderen, ontspan je, krijg je rust in je hoofd en weer meer energie.

Een behandeling staat niet op zichzelf alleen. Als therapeut help ik je op weg om weer met een lekkerder gevoel door het leven te gaan.

Door middel van het volgen van de beweeg- en/of voedingsadviezen die ik geef, kan jij er voor zorgen dat je lichaam langer in een goede energiemood blijft.

Daarbij is positief denken en handelen een belangrijk item. Negativiteit trekt je naar beneden terwijl positiviteit het goede aantrekt. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens een slechte dag of periode. En dan is het goed om te huilen of boos te worden. Laat deze gevoelens echter niet je hele leven regeren. Jij hebt de keuze om te kiezen hoe je verder gaat. Als therapeut kan ik je hierbij helpen of je doorverwijzen naar collegae die je hierin verder kunnen helpen.


Beweging

Mensen die het grootste deel van de tijd zitten krijgen rugpijn, mensen die lang moeten staan tijdens het werk krijgen beenklachten. Perfectionisten, mensen die onder tijdsdruk werken en mensen met een kantoorfunctie klagen vaak over hoofdpijn.

Een en ander is gerelateerd aan een verkeerd bewegingspatroon. Als shiatsutherapeut kan ik uw pijn verlichten en ontspanning bieden. Als u echter hetzelfde eenzijdig beweegpatroon aanhoudt is de kans groot dat u op korte termijn met dezelfde klachten zult kampen.

Maar daar heb ik de tijd niet voor hoor ik u denken. Door middel van een aantal eenvoudige stretch- en beweegoefeningen kan je echt al heel veel problemen voorkomen. Door het stretchen breng je namelijk de energiebanen tot leven waardoor de energie weer gaat stromen en je je al gauw weer energieker en beter voelt.


 

Voeding

5 elementen

Als therapeut werk ik met de 5 elemententheorie.

Deze theorie bestaat net als shiatsu en acupunctuur en acupressuur al eeuwenlang in het Oosten. Er zijn vijf elementen: Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur. Elk element heeft zijn eigen kenmerken en zijn eigen tijd.

Zo staat Vuur voor de passie in het leven, heeft het zijn hoogtepunt in de zomer en houdt het van de bittere smaak. Het Hart en de Dunne Darm meridianen vallen onder het element Vuur. Als er een probleem is in één van deze meridianen dan valt je passie weg of draaf je door. Door middel van bittere voeding kan je deze balans herstellen. Het is echter niet de bedoeling dat je dit je hele leven blijft eten anders word je verbitterd.

Tijdens of na de behandeling geef ik vaak toelichting op de 5 elementen en de bijhorende voeding.


 

Voeding als medicijn

De voeding die ons het beste voedt is de voeding zoals we deze honderden, duizenden jaren geleden aten. Dat waren voornamelijk groenten, kruiden, fruit en een klein beetje vis of vlees. De laatste 40, 50 jaar zijn onze voedingsgewoonten sterk veranderd. Vooral onze inname van gluten, zuivel en suiker zijn in ongekende mate gestegen. Deze stoffen zijn rijk aan calorieën en voldoen daardoor snel aan een voedingsbehoefte. Het probleem is dat ons lichaam deze stoffen niet volledig af kan breken en ze ook niet altijd volledig afvoert. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan in de darmen (leaky gut syndroom bijvoorbeeld) of in de longen (slijm of hoesten bij het niet kunnen verwerken van zuivel). Bij de meeste mensen is het een kwestie van voorzichtig omgaan met deze stoffen, voor een aantal zijn deze voedingsmiddelen echter totaal af te raden willen ze een gezond leven kunnen leiden.

Ik gebruik voeding als medicijn om pijnen en emoties te verminderen en de energie en de ontspanning te verhogen.


Duur en kosten

Een ontspannen en deugdoenende behandeling duurt ongeveer een uur. Plan je leven rondom deze massage ruim in zodat je niet onmiddellijk weer aan de slag moet na het uur. Je lichaam heeft namelijk even tijd nodig om alles goed te laten landen en alle energie weer te laten stromen.

Ik kom, tenzij anders afgesproken, bij jou aan huis. Dan heb je na de behandeling ook even de tijd en ruimte om even te rusten.

De kosten voor een behandeling bedragen €60,- , de vervoerskosten per adres zijn €20,- binnen een straal van 50 km van Rucphen.