Het is herfst, heb jij alles onder controle?

Winactie!
25 september 2019
Paardenmassage: helpen bij koliek
25 september 2019
 

Het is herfst, heb jij alles onder controle?

De een is blij en roept hoera, het is herfst. En de ander kijkt je van onder haar wenkbrauwen donker aan en verdwijnt helemaal in haar dikke trui of jas.

Het goede nieuws is dat de dazen en vliegen weer langzaam het land uit verdwijnen, het niet meer zo verstikkend heet is en de stranden bijna allemaal weer opengesteld worden voor ruiter én paard.

Minder is dat de meeste paarden weer het land af moeten en, in het beste geval, op een kale paddock of anders in een stal. De meeste paarden vinden dat minder, al zijn er ook die het helemaal prima vinden dat hun natje en droogje zonder veel beweging en kou aangereikt wordt. En zolang ze een paar keer per dag hun benen ff buiten de box kunnen strekken, hoeft dat ook niet verkeerd te zijn.

De overgang, zeker qua voeding, kan nogal eens voor problemen zorgen. Het mogen dan wel grote wezens zijn, hun spijsverteringsstelsel is heel gevoelig en houdt niet van plotse veranderingen. Het is daarom zeker raadzaam om ook al op de weide hooi bij te gaan voeren zodat de overgang van weide naar paddock/stal beter gaat.

Jaja, dat weet je allemaal …

 
 

De vraag is of je de rest ook onder controle hebt?

Hiermee bedoel ik of je poetskist, je stal en je paardenspullen ook herfstklaar zijn?

Het is nu de tijd om dat deken dat al zolang gewassen moest worden, ook te laten wassen. Om de stal en je poetskist, voor zover dat nog niet gebeurd is, nog eens schoon te maken/door een sopje te halen (afhankelijk of je in B of NL woont) en alle producten op houdbaarheidsdatum te checken. Dit zijn van die dingen die niet altijd plezant/leuk zijn en die we graag uitstellen. Tot je het zwart er niet meer afkrijgt of blijkt dat je ontsmettende spray al een jaar (of twee 😜) over datum is. Of dat er een ontbindende muis onder in de voerbak zit ….

Plan even een middag in om alles op orde te maken en te kijken of je nog wat nodig hebt om de winter door te komen of in geval van nood.

Dan kan je daarna die bosrit in de oranje, bruine, rode blaadjes in plannen.

Fijne paardenherfst toegewenst.

Comments are closed.

Ik wil een Afspraak